Egersund Visefestival

Fredag 7. juli

Vi fortsetter fredagen med gode artister og høy stemning.


75 dollar bill

75 Dollar Bill

Grand scene

75 Dollar Bill ble startet i 2013 av perkusjonist Rick Brown og gitarist Che Chen. Ved å spille omtrent alt de kom over av rockeklubber, bryllupsfester og ikke minst på gata, opparbeidet seg raskt et solid rykte rundt om i New York for sine hypnotisk oppslukende konserter. Musikken drar referanser til tidlig elektrisk blues, tradisjoner fra Vest-Afrika, india og Midtøsten, Sun Ra's utsvevende akkorder til minimalismen fra New Yorks no wave historikk.

Annar By

Hauen kro

.

Bård & Børre Band

Hauen kro

.

Frida

Frida Ånnevik

Turnhallen

Med sin unike stemmen og de originale tekstene overbeviste hun både kritikerne og et bredt publikum. Albumet ble kåret til årets beste norskspråklige album hos NRK P1 og havnet på årsbestelister i alt fra Lydverket til Vårt Land.

Kjell & Tine

Hauen kro

.

Myrull

Myrull

Konsulatet

Myrull, duoen fra Flekkefjord som introduserer en ny vri til den tradisjonelle visesjangeren gjennom sine særegne og trollske låter. Musikken tangerer både jazz, blues, rock og etniske folketoner.

Robbie Boyd

Robbie Boyd and his band

Grandkjelleren

Robbie har reist land og strand med sin musikk og kommer nå tilbake til Egersund etter å ha gitt ut ett nytt album. Folk-pop fra London. Spiller fredagen med band.

Signe Marie Rustad

Mungåt

Stemningsfull og intim folk. Ga ut det fabelaktige albumet ”Hearing Colors Seeing Noises”.

Sloppy Heads

Sloppy Heads

Grand scene

Sloppy Heads er en trio fra Brooklyn, New York. De har holdt det gående med diverse singel- og eputgivelser siden 2009, men slapp debutalbumet sitt Useless Smile i januar i år. Platen er spilt inn og mikset av James McNew fra Yo La Tengo, et band som vi kanskje trygt kan si også er musikalsk beslektet. Vi snakker gitar, bass, trommer og orgel, og låter som spenner fra bråkete garasjerock til mer nedtonede poplåter av fineste sort. Bandet varmer opp med en liten USA turné sammen med Lambchop, før de altså inntar Egersund Visefestival.

Slowgold

Mungåt

Slowgold, svenske Amanda Wernes’ musikalske alias, kommer til festivalen. Hun bidrar til mer variasjon i et allerede variert program med poetiske historier i drømmende prærierock.

Songs from the Sea

Konsulatet

.

Stanley Brinks

Stanley Brinks

Pibbaren & Nelliken

Vi ønsker også egersundsvennen Stanley Brinks velkommen tilbake. Denne gangen gjør han konserter både alene, selv om han aldri ender opp alene på scenen, og sammen med britene The Wave Pictures. De ga ut et flott album i 2015, og det blir garantert kjempestemning på scenen når de kommer sammen.

The Brigade

Grandkjelleren

The Brigade, som spiller knalltøffe låter i et variert landskap som spenner fra country, americana, rock, folk og southern gothic. Det er mørkt, det er skittent, det er syndefullt.

The well

Pibbaren & Nelliken

.

Trampolines

Pibbaren & Nelliken

.

[ Hjem | Spillesteder | Billetter | Praktisk | Kontakt | Sponsorer ]

[ Egersund Visefestival | Layout: Sem Hadland ]