Egersund Visefestival

Fredag 7. juli

Vi fortsetter fredagen med gode artister og høy stemning.


Annar by

20:00 Annar By

Hauen kro

Annar By er gitarvirituost slåttespel, tradisjonelle viser og stubber som tar deg med til hedemarken. Du kan oppleve Annar By ved to anledninger fredag 7. juli. Først på Hauen kro, og deretter som del av bandet til Signe Marie Rustad på Mungåt klokka elleve.

Frida

20:00 Frida Ånnevik

Turnhallen

Frida Ånnevik besitter to helt unike kvaliteter: en unik stemme, og en unik evne til å skrive tekster som er både nære og gjenkjennelige og samtidig dypt poetiske. Debutalbumet "Synlige hjerteslag" fra 2010 ble kåret til årets beste norskspråklige album i NRKP1, og i 2014 vant hun Spellemannprisen i kategorien tekstforfatter for albumet "Ville ord".

Anette Gilje

20:30 Anette Gilje

Konsulatet

Anette Gilje er drammenser med røtter i Stavanger. Hun har vært aktiv i visemiljøet i noen år, og deler hverdagsbetraktninger i ord og toner fra et liv utenfor tidsklemmen.

Stanley Brinks

20:30 Clemence Freschard

Pibbaren & Nelliken

I rekken av Berlin-baserte franske artister med en forkjærlighet for Egersund føyer Freschard seg fint inn. Hun lager musikk i skjæringspunktet mellom folk, elektronika og akustiske lyder. I sommer spiller hun både med Stanley Brinks og Lady Hardanger, i tillegg til de ulike konstellasjonene som alltid dannes når hun kommer til byen.

Dump

21:00 Dump

Grand scene

Bak navnet Dump finner vi James McNew, som siden 1992 har vært mest kjent som 1/3 av det etterhvert så legendariske bandet Yo La Tengo. Dump er navnet James bruker for sine solooptredener og utgivelser. Han har gitt ut en rekke soloalbum og singler som spenner fra flotte poplåter til mer abstrakte lydkollasjer. Dumpkonsertene er av den sjeldne sorten og det er faktisk første gang han spiller i Norge med dette prosjektet.

Signe Marie Rustad

21:00 Signe Marie Rustad

Mungåt

I 2012 debuterte Signe Marie Rustad med plata "Golden Town", en plate som ble kritikerrost for sin poetiske pondus og solide fot plantet i countryrock-sjangeren. Oppfølgeren fra november 2016, "Hearing Colors Seeing Noises", fikk enda mer oppmerksomhet, og Rustad ble spellemann-nominert i kategorien Country. Dette blir en stemningsfull, magisk og til tider rocka konsert du skal ha gode grunner for å gå glipp av.

Bård og Børre band

21:30 Bård & Børre Band

Hauen kro

Bård & Børre Band består av jærske dommedagsprofeter, pietismens sønner og uekte aaslandbrødre. De spiller fusion-blues, hvis du godtar at det er en musikksjanger, og selger inn historien om at livet er mørkt og bekymringsfullt, samtidig som det slipper inn ei strime lys her og der.

The Brigade

21:30 The Brigade

Grandkjelleren

The Brigade, som spiller knalltøffe låter i et variert landskap som spenner fra country, americana, rock, folk og southern gothic. Det er mørkt, det er skittent, det er syndefullt.

Songs from the Sea

22:00 Songs from the Sea

Konsulatet

Songs From The Sea er et prosjekt med tre særegne vokalister som synger sammen, og derfor er det naturlig at det er vokale harmonier som står i sentrum. Fra området nær Toten.

The Well

22:00 The Well

Pibbaren & Nelliken

The Well er en av de viktigste gruppene som dukket opp etter at stavangerbølgen i norsk rock hadde lagt seg ut i andre halvdel av åttitallet. Bandet definerte ”nordsjørocken” som en oppstemt og hektisk gitarbasert rockesjanger som flørtet med folkemusikk, pop og country. Bandet fartet land og strand rundt, tok også en festivaltur til Danmark og ga ut albumet ”The Well” i 1989, et album som skulle bli den første norske indie-cden. Releasepartyet for platen satte publikumsrekord på Checkpoint Charlie, en rekord som står ennå, siden brannvesenet kom på besøk under konserten.

Sloppy Heads

22:30 Sloppy Heads

Grand scene

Sloppy Heads er en trio fra Brooklyn, New York. De har holdt det gående med diverse singel- og eputgivelser siden 2009, men slapp debutalbumet sitt Useless Smile i januar i år. Platen er spilt inn og mikset av James McNew fra Yo La Tengo, et band som vi kanskje trygt kan si også er musikalsk beslektet. Vi snakker gitar, bass, trommer og orgel, og låter som spenner fra bråkete garasjerock til mer nedtonede poplåter av fineste sort. Bandet varmer opp med en liten USA turné sammen med Lambchop, før de altså inntar Egersund Visefestival.

Blest

23:00 Blest

Turnhallen

Blest består av tre tidligere medlemmer fra Vamp: Paul Hansen, Torbjørn Økland og Carl Øyvind Apeland. Bandet så dagens lys i 2015, og spiller en blanding av pop, folk og rock.

Robbie Boyd

23:00 Robbie Boyd and his band

Grandkjelleren

Robbie har reist land og strand med sin musikk og kommer nå tilbake til Egersund etter å ha gitt ut ett nytt album. Folk-pop fra London. Spiller fredagen med band.

The late great

23:00 The Late Great

Mungát

Tromsøbandet ligger i et folkrock landskap hvor det veksles mellom låter som styres av kassegitar og munnspill og låter med større arrangement der hele bandet trykker på. Spennvidden går fra elektrisk folkrocken fra 60-70-tallet til den mer tidløse singer-songwriter tradisjonen.

Kjell og Tine

23:30 Kjell & Tine

Hauen kro

Tradisjonen tro er de tilbake på Hauen Kro og spiller både fredag og lørdag. Forvent allsang, kjente låter og stor stemning.

Myrull

23:30 Myrull

Konsulatet

Myrull, duoen fra Flekkefjord som introduserer en ny vri til den tradisjonelle visesjangeren gjennom sine særegne og trollske låter. Musikken tangerer både jazz, blues, rock og etniske folketoner.

Trampolines

23:30 Trampolines

Pibbaren & Nelliken

En sikker vinner på Visefestivalen. Irske sanger  og folk låter som gir oss stor steminig i de sene kveldstimer. Må oppleves.

75 dollar bill

24:00 75 Dollar Bill

Grand scene

75 Dollar Bill ble startet i 2013 av perkusjonist Rick Brown og gitarist Che Chen. Ved å spille omtrent alt de kom over av rockeklubber, bryllupsfester og ikke minst på gata, opparbeidet seg raskt et solid rykte rundt om i New York for sine hypnotisk oppslukende konserter. Musikken drar referanser til tidlig elektrisk blues, tradisjoner fra Vest-Afrika, india og Midtøsten, Sun Ra's utsvevende akkorder til minimalismen fra New Yorks no wave historikk.

[ Hjem | Spillesteder | Billetter | Praktisk | Kontakt | Sponsorer ]

[ Egersund Visefestival | Layout: Sem Hadland ]