Egersund Visefestival

Torsdag 4. juli

Første dag starter etter tradisjonen alltid i parken i Strandgata. Etter at festivalen høytidelig er åpnet blir det musikk og kultur på byens scener.


Åpning av Egersund visefestival

17:30 Festivalåpning og parkkonsert

Parken i Strandgata

Offisiell åpning av festivalen, overraskelser og musikalske innslag arrangert av sommerorkesteret.

Trygve Skaug

19:30 Trygve Skaug

Egersund kulturhus (I samarbeid med REMA 1000 i Kvellure)

Skaug har reist landet rundt med solokonserter de siste, gitt ut tre soloalbum og ligget over 220 uker på NRK P1 A-, B-, og C-lister. Videre er han er en av de mestselgende lyrikerne i Norge og diktene hans er blant de mest delte på sosiale medier, med over 90.000 følgere.

Brian Torgersen trio

20:30 Brian Torgersen trio

Konsulatet (I samarbeid med Berentsens brygghus)

Velkjent Dalaneartist som har gjort konserter og album siden 90-tallet. Sammen med John Vigrestad og Oddvar Berentsen danner de nå denne trioen.

Elias Jung

20:30 Elias Jung

Mungát (I samarbeid med H. E. Seglem)

Fjorårets album Wasteland høstet strålende tilbakemeldinger. Lofotværingen Stian Grønbech i soloformat gir oss folk-inspirert rock med majestetisk vokal og fantastisk gitarspill.

Steinar Hjelmbrekke

20:30 Steinar Hjelmbrekke og Løvlands allé

Hauen kro (I samarbeid med Egersund servering)

Steinar Hjelmbrekke og Løvlands allé, Tor Egil Vaule Andersen, er to artister fra Bergen og Evje i Setesdal. Som enkeltstående artister har de flere utgivelser bak seg, radiolistinger på NRK P1 og en rekke konserter og turneer. I 2016 etablerte de et musikalsk samarbeid, og sommeren 2018 la de ut på en turné under navnet «Campingtour» som skapte stor oppmerksomhet blant både publikum og media.

Selma

21:00 Selma

Pibbaren og Nelliken (I samarbeid med SPAR Eigerøy)

Band fra Seljord som består av seks sjøormglade folkehøyskoleelever. Musikken setter de i bås som quirky norsk pop.

Dag Sindre Vagle

22:00 Dag Sindre Vagle

Corner (I samarbeid med Grand hotell)

Spiller en rekke instrument og er vokalist, gitarist og komponist i rockebandet Helldorado, og spilte fløyte i det irskinspirerte bandet The Tramps. Dag Sindre Vagle er en musiker fra Sandnes ,bosatt på Jørpeland og kommer nå som soloartist.

Robyn Hitchcock

22:00 Robyn Hitchcock med Emma Swift

Grand scene (I samarbeid med Grand hotell)

Robyn har tidligere vært en gjenganger på Egersund Visefestival, og kommer i år tilbake for å gjøre to konserter. Han har holdt seg aktuell med en jevn strøm av svært gode albumutgivelser siden The Soft Boys la inn årene på slutten av 70 tallet. Inspirert av  storheter som Syd Barrett, John Lennon, Bob Dylan gjør han sitt for å holde liv i en god låtskrivetradisjon. 

Rune Ellertsen

22:00 Rune Ellertsen

Teltet på torget (I samarbeid med Sparebank 1 og Eiendomsmegler 1)

Rune Ellertsen fra Egersund bosatt i Bjerkreim, skriver fengende norsk pop. Kjent fra blant annet bluesbandet Hard Bargain Band og Kjempesjansen på NRK TV. Begynte å spille gitar da han var 11 år og øvde allerede da med et volum slik at potteplanter og ting flyttet på seg i stuen i Egersund. Nå går det for det meste i egenkomponert pop.

Are Sleveland

22:30 Are Sleveland

Hauen kro (I samarbeid med AMFI Eikunda)

Garantert god stemning og høy allsangfaktor og han spiller fra et bredt repertoar med kjente låter som passer for folk flest. Are er opprinnelig fra Egersund og har vært aktiv som artist og låtskriver i lang tid. Flere at låtene er basert på Ingvar Hovland sine tekster.

Forholdsvis Greit

22:30 Forholdsvis Greit

Mungát (I samarbeid med Eiendomsmegler 1)

Uhøytidelige sanger et sted mellom pop og viser. De smådystre tekstene er på bred sørlandsk, men handler ikke om sjømenn og gatenavn. Synger de virkelig på den dialekten? Ja, faktisk.

Stampestuen

22:30 Stampestuen

Konsulatet (I samarbeid med AMFI Eikunda)

Godt etablerte musikere på den norske jazz-og folkemusikkscenen med felles interesse for gammel visemusikk. Medlemmene fant raskt tonen både på og utenfor scenen og er nå bandet Stampestuen. I arrangereringen av musikken henter de inspirasjon fra ulike sjangre som jazz, pop og folkemusikk men forsøker likevel å være tro mot den opprinnelige «sjelen» i visene.

Juno

23:00 Juno

Pibbaren og Nelliken (I samarbeid med BDO)

Juno med blant andre Ingvald Andre Vassbø fra Egersund spiller originale komposisjoner som utforsker grenseområdet mellom fri og arrangert musikk. Den uvanlige besetningen med to vokalister, trommer, kontrabass og saksofon gir musikken et karakteristisk preg, og i landskapet blant rytmiske motiver og organisk samspill, kombineres kompleksitet og fengende lekenhet.

The Essex Green

24:00 The Essex Green

Grand scene (I samarbeid med Eiendomsmegler 1)

The Essex Green startet opp i Brooklyn på midten av 90 tallet og har som sine likesinnede tilknyttet Elephant 6 miljøet, sterke røtter til 60-70 talls psykedeliske folk pop. Fairport Convention og The Left Banke er blant annet navn som går igjen som refereanser. Bandet dukket opp igjen i fjor med det kritikerroste albumet Hardly Electric, deres første siden 2006. 

[ Hjem | Spillesteder | Billetter | Praktisk | Kontakt | Sponsorer ]

[ Egersund Visefestival | Layout: Sem Hadland ]