Egersund Visefestival

Fredag 6. juli

Vi fortsetter fredagen med gode artister og høy stemning.


Egersund kirke i sol

12:00 Musikkstund i kirken

Egersund kirke

En stille konsert med Lotte Torgeirsen

Tønes

20:00 Tønes

Turnhallen (I samarbeid med Berentsens brygghus)

Tønes som feirer i år 25-årsjubileum sammen med Egersund Visefestival trenger ingen større presentasjon. Oppvarming er Lady Hardanger.

Finnegans wake

20:00 Finnegan's Wake

Hauen kro (I samarbeid med Oasen blomster)

Denne duoen spiller det du kan forvente å høre på en irsk pub, og en og annen overraskelse! Kombinasjonen av en new zealender og en tsjekker er populær på irske puber i Praha, der de spiller sin egen miks av irsk musikk og litt av hvert. Finnegan's Wake består av Craig Denham på trekkspill, fløyte, vokal og stomp box, og Vladimir Hajek på gitar og vokal.

The Lifers

20:00 The Lifers

Mungåt (I samarbeid med Rema 1000 Kvellure)

Bandet blir ledet av søstrene Liv og Anita Cazzola fra Ontario i Canada. Dynamiske stemmer full av både sårhet og styrke. Forsiktig gitarspill, trekkspill, chello og en klar bassgange bringer frem såre og gode melodier.

Long night

20:30 Long Night

Pibbaren & Nelliken (I samarbeid med Egersund taxi)

Long Night leverer mørk og seig rock, med referanser til goth og blues, og med streif av spaghettiwestern. Østen Bergøy, Tommy Olsen og Arni Sørlie er erfarne musikere med bakgrunn fra band som Tristania, The Morendoes, The Elusive, Desspo og Theatre of Tragedy. Dersom du liker melodiøs, atmosfærisk, gitarbasert rock bør du kjenne din besøkelsestid. Cowboyhatt kan gjerne medbringes for anledningen.

Lotte Torgeirsen

20:30 Lotte Torgeirsen med band

Konsulatet (I samarbeid med Eiendomsmegler 1)

Egersunderen Lotte Torgeirsen henter inspirasjon fra vokal-jazz fra røykfylte klubber på 50-tallet. Hun hadde sin debut som artist i London tidlig 90-tallet, hvor hun spilte inn album, og ga ut to singler hos plateselskapet Adelphoi Records: Empty og Somebody's fool. Etter 6 år i London flyttet hun til Oslo hvor hun fortsatte musikkarieren og har blant annet opptrådt med gitaristene Jarle Bernhoft, Jon Eberson og Lars Martin Myhre. Ved siden av jazzen er Lotte med som sanger, korist og låtskriver i bandet Lausongan, sammen med blant andre Andreas Petersson og tekstforfatter Ingvar Hovland. Med i bandet er trompetist Ole Jørn Myklebust, som også spiller i Mari Boine band; bassist Øystein Eldøy, kjent fra bl. a. Stavangerensemblet og Armar & Bein; pianist Rolf Hinderaker og gitarist Gerhard Ersdal, begge med lang fartstid fra det lokale jazzmiljøet.

Two Mule team

21:00 Two Mule Team with guest Willie Klein

Grand scene (I samarbeid med Rema 1000 Kvellure)

Veteraner fra musikkscenen i New York. Sue Garner og Rick Brown spilte også på festivalen i fjor, men denne gang sammen med gjest Willie Klein. Låter fra egne kataloger, litt Woodie Guthrie og noen overaskelser. 

Bergen mandolinband

21:30 Bergen Mandolinband

Hauen kro (I samarbeid med Dalane Tidende)

At alle i bandet er fra Haugesundsområdet har ikke stoppet dem i å kalle seg nettopp Bergen Mandolinband. For det var i Bergen i det startet. De begynte å spille på fest for å få folk glade, mens det etterhvert ble mer spilling og reportoaret vokste som åra gikk. Nå er det mer egenprodusert musikk, stjålen country og norske låtar. Selv om besetningen er som i bluegrass ligger de nærmere Old-time sjangeren, mikset sammen med egne viser og vals.

General forsamling

21:30 General Forsamling

Grandkjelleren (I samarbeid med Møller bil)

Fra Jærens forblåste og Gudsforlatte strender kommer mannen som kaller seg General Forsamling. Med sine nidviser om brennevin, kvinnesvik og depresjoner, sprer han det glade budskap.

Steve Wynn

21:30 Steve Wynn / Chris Cacavas (akustisk)

Mungåt (I samarbeid med H. E. Seglem)

Steve Wynn og Chris Cacavas kan det å gi festivalen akuratt den riktige stemningen.
Johnny Red and the Prayerhouse People

22:00 Johnny Red & The Prayerhouse People

Pibbaren & Nelliken

Fem mørkkledde menn fra den forblåste Jærkysten. Musikalske røtter fra visetradisjoner og bedehus, med like mengder Amerikansk folk og sørstatsmytologi.

Johnny

22:00 Jonny

Grand scene (I samarbeid med Egersund optikk)

Norman Blake fra Teenage Fanclub og Euros Childs gjør det de kan best. Sukkersøte popmelodier, fikse vokalharmonier og noen psykedeliske krumspring. 

Marie Bergman

22:00 Marie Bergman & Lasse Englund

Konsulatet (I samarbeid med Grand hotell)

Vi trenger ikke si så mye om Marie Bergman. Med bakgrunn fra Family Four på 60-tallet, videre til 19 album under eget navn fram til nå, er hun et ikon i nordisk visetradisjon. Unikt publikumstekke, energisk og utleverende. Medspiller Lasse Englund er alene en god grunn til frammøte, spesielt for de gitarinteresserte blant oss.

Cpt. Biff & The Seamen

23:00 Cpt. Biff & The Seamen

Grandkjelleren (I samarbeid med AMFI Eikunda)

Cpt. Biff & the Seamen og byr på sjøsjukt fengende sjørøverrock. Inspirasjonen til låtuniverset kommer fra møtet med havet, småkriminelle, skjøger og andre drankere som har forlatt sivilisasjonen til fordel for et liv på de syv hav.

Elf Power

23:00 Elf Power

Grand scene

Fra Athens GA, og med utspring fra Elephant 6 miljøet som definerte store deler av den amerikanske indierocken på 90 tallet. Folkrock av beste sort er det vi får servert her.

Erlend Ropstad

23:00 Erlend Ropstad

Turnhallen (I samarbeid med Endre)

Erlend Ropstad fra Vennesla, bosatt i Oslo, debuterte som plateartist i 2005. Kritikerne har aldri gitt Erlend noe annet enn gode anmeldelser, og det stoppet ikke da "Det beste vi får til" kom i 2015. Det ble ny spellemannominasjon, denne gang som popsolist. Utrykket ble etterhvert stadig med elektrisk og etter et intenst live-år i 2016 kom plata "Alt som har hendt" i 2017 med to nye spellemannominasjoner og strålende mottakelse.

Oliver Hohlbrugger

23:00 Oliver Hohlbrugger

Mungåt (I samarbeid med Sørvest betongsaging)

Oliver Hohlbrugger fra Stavanger slapp sitt debutalbum «The Choirboy» i 2016, albumet ble bla nominert til Gaffaprisen for «årets album» og «årets nykommer». I disse dager arbeides det med nytt album. Hohlbrugger er en fantastisk vokalist, som tåler sammenligning med storheter som Roy Orbison, John Grant, Johnny Cash og Paal Flaata. Live er Hohlbrugger en unik artist og formidler med stor scenepersonlighet som begeistrer publikum med sine stemningsfulle låter, tilstedeværelse og utrykk. Hohlbrugger kommer til Egersund i duo-format. Gåsehud-garanti.

Det pene bæn

23:30 Det Pene Bæn

Pibbaren & Nelliken (I samarbeid med Sparebank 1)

Det Pene Bæn har som mål å skape stemning og engasjere publikum. «Det er nettopp denne muligheten som gjør at folk kommer til våre konserter» sier vokalisten Øyvind Dørum. Sommeren 2017 kom samle CD’en «1980-2017» som fikk terningkast 5 i Stavanger Aftenblad. Signaturmelodien «Hunger» har blitt mye spilt på Jærradioen og musikkvideoen Hunger 2017 er vist 2818 ganger på YouTube. Det Pene Bæn er ute med ny mini-CD «Kjærlighetssang til to damer på en gang». Garantert god stemning og full rulle!

Kjell og Tine

23:30 Kjell & Tine

Hauen kro (I samarbeid med Berentsens brygghus)

Duoen er fast inventar på festivalen og garanterer allsang, gode kjente låter og høy stemning.

My Darling Clemetine

23:30 My Darling Clemetine

Konsulatet (I samarbeid med Eger bygg)

My Darling Clementine startet for seks-sju år siden og er dedikert til musikken til countrymusikkens store duettpartnere, som Tammy Wynette & George Jones og Johnny Cash & June Carter. Bak navnet står Michael Weston King og Lou Dalglish. Ekteparet ga ut sitt første album, How do you plead?, i 2012, og sørget umiddelbart for at My Darling Clementine svingte seg til topps på den engelske country/ americana-scena.
I was a king

I Was a King 00:30

Grand scene (I samarbeid med Bertelsen & Garpestad)

Kvartetten er nylig ferdig med innspilling av sitt sjette album sammen med Norman Blake fra Teenage Fanclub. Tidløs popmusikk med skurrete gitarer, flerstemt vokal og gode melodier i fokus. 

[ Hjem | Spillesteder | Billetter | Praktisk | Kontakt | Sponsorer ]

[ Egersund Visefestival | Layout: Sem Hadland ]