Egersund Visefestival

Lørdag 7. juli

Den store finalen for Egersund visefestival med mye folk, god musikk og høy stemning.


 

Bilstadhuset

12:00 Akustisk gratiskonsert

Bilstadhuset (I samarbeid med Oasen blomster)

Intimkonsert med god musikk og flott stemning. Artist bestemmes i forkant.

Egersund visefestival i gågata

12:00 Barnas visefestival

Torget (I samarbeid med Pelagia)

Egersund Visefestival har gleden av å invitere til familiefest på Torget, i samarbeid med Eigersund kommune. Meg og Kammeraten min, Martin Hagfors og Erik Johannesen, byr på tøysete og underfundig popmusikk for barn i alle aldre og skaper musikkmagi i møte med publikum. Duoen omtales gjerne som vår tids Knutsen og Ludvigsen, så her er det bare å glede seg til en stor konsertopplevelse!

Tønes

13:00 Jubileumsfest på torget

På Torget (I samarbeid med Eiendomsmegler 1 og Sparebank 1)

Velkommen til folkefest på torget! Egersund Visefestival feirer 25 år og inviterer til gratiskonsert med Tønes og venner.

Mungåt

15:00 Musikkquiz

Grand hotell, konsulatet (I samarbeid med Grand hotell)

Ta med et lag og møt opp. Dette er den perfekte oppvarmingen for kvelden. Fem personer på hvert lag. Dørene åpnes klokka to.

Hilde Selvikvåg

20:00 Hilde Selvikvåg

Turnhallen (I samarbeid med Rema 1000 Kvellure)

Hilde Selvikvåg fra Jæren har på kort tid rukket å etablere seg som en folkekjær artist her til lands. Hilde henter mye inspirasjon fra det åpne kystlandskapet i hjemregionen, som resulterer i poetiske og nære tekster som andre kan kjenne seg igjen i. Ofte er de lekne og fantasifulle, samtidig som hun ikke er redd for å berøre tema som sorg, savn og kjærlighet. Når du får oppleve Hilde Selvikvåg live, balanserer hun på mesterlig vis mellom det drømmende og det slagkraftige, det elektroniske og det organiske.

Masåva

20:00 Masåva

Mungåt (I samarbeid med Covent)

Masåva skaper magi av hverdagsproblemer, drømmer, sorg og kjærlighet. Vokalist og felespiller Selma French Bolstad skriver låter i et originalt landskap mellom vise, folk og jazz, hvor ærlige tekster, fengende riff og gripende melodier kan smelte stein.

Stanley Brinks

20:00 Stanley Brinks & Freschard

Hauen kro (I samarbeid med Eger optikk)

Franske visesangere inspirert av artister som Leonard Cohen og Bob Dylan.

Konsulatet

20:00 Ung scene

Konsulatet (I samarbeid med Pelagia)

Vi er stolte av våre egne talenter og byr her på flere unge lokale artister som Sunniva Vanglo, Mathea Salvesen og Kjetil Hansen Skåra.

Flying shoes

20:30 Flying shoes

Pibbaren & Nelliken (I samarbeid med Berentsens brygghus)

Flying Shoes ble startet ved at Helldorado skulle gjøre et sett med country-låter. For å skille dette fra Helldorado ble prosjektet etter hvert kalt Flying Shoes. Etter å ha gjort noen jobber bestemte de seg for å lage en plate, og resten er en vakker historie.
Jad Fair

21:00 Jad Fair with Mick Hobbs

Grand scene (I samarbeid med Eger optikk)

En sann legende innen alternativ rock. Mest kjent fra bandet Half Japanese, men har også gitt ut musikk med alt fra Yo La Tengo til Teenage Fanclub.

Bergen mandolinband

21:30 Bergen Mandolinband

Mungåt (I samarbeid med Egersund trål)

At alle i bandet er fra Haugesundsområdet har ikke stoppet dem i å kalle seg nettopp Bergen Mandolinband. For det var i Bergen i det startet. De begynte å spille på fest for å få folk glade, mens det etterhvert ble mer spilling og reportoaret vokste som åra gikk. Nå er det mer egenprodusert musikk, stjålen country og norske låtar. Selv om besetningen er som i bluegrass ligger de nærmere Old-time sjangeren, mikset sammen med egne viser og vals.

Gribben & Gauken

21:30 Gribben & Gauken

Hauen kro (I samarbeid med Møller bil)

Hvordan får to familiededikerte visesangere på hver sin kant, tid til å samarbeide? Svar: De kutter Dagsrevyen, og er i seng lenge før Paradis motel. Gaukens stålstrenger møter Gibbens nylonstrenger og stemmene fletter seg inn i hverandre. Tekstmessig er det Gaukens hverdagsobservasjoner mot Gibbens skeive syn på livet.

The Secret Sound of Dreamwalkers

21:30 The Secret Sound of Dreamwalkers

Grandkjelleren (I samarbeid med AMFI Eikunda)

Vokalist Kristine Marie Aasvangs fantastiske stemme kommer virkelig til sin rett med Thomas Bergsten på kombinert bass & gitar og Alexander Lindbäck på trommer. Sammen formidler de melodiøse låter som beveger seg fra tradisjonell folk, country og syrete blues til speisa indierock.

Chris Cacavas

22:00 Chris Cacavas

Konsulatet (I samarbeid med Iversen revisjon)

Los Angeles-fødte Chris Cacavas har holdt det gående i siden tidlig på 80-tallet, og har blant annet spilt med band og artister som Green on Red, Steve Wynn, Giant Sand, Pat Thomas og Dream Syndicate. Cacavas country- og folkbaserte låter, blir ofte sammenlignet med artister som Neil Young og andre likesinnede, noe som blant annet ble understreket med en glimrende deltakelse på Neil Young tribute platen This Note Is For You Too fra 1999. På Visefestivalen vil Chris Cacavas opptre både solo og i samspill med blant andre Steve Wynn.

Sam Brookes

22:00 Sam Brookes band

Pibbaren & Nelliken (I samarbeid med Dalane Tidende)

Den London-baserte låtsmeden Sam Brookes er en av alt-folkens hemmelige skatter. Albumet Kairos, som kom i 2014, fikk over 5 millioner streams på Spotify. De som kjenner musikken hans, elsker musikken hans. De som ikke ennå kjenner ham, vel, de har noe å glede seg til.

The Tramps

22:00 Tramps

Turnhallen (I samarbeid med Bertelsen & Garpestad)

I forbindelse med 25-års jubileum, både for The Tramps og Egersund Visefestival, feires dette med en stor avslutningsfest og konsert med The Tramps, lørdag kveld. Siden 1993 har The Tramps gitt ut tre studioalbum, en live-plate en «best of», samt turnert landet rundt, og gjort godt over 1000 spillejobber. Oppvarming er Finnegan's Wake som sammen med Tramps gir en Irsk aften på tampen av festivalen.

Grand union

22:30 Grand union

Grand scene (I samarbeid med Brødrene Pettersen)

Godt gammeldags gitarrockband bestående av flere travere innen sjangeren. Musikalske referanser som nevnes er R.E.M, Pavement, Grateful Dead og Ray Davies.

Egil Olsen

23:00 Egil Olsen

Grandkjelleren (I samarbeid med H. E. Seglem)

Egil Olsen er en pakke med romantiske og vågale rockesanger. I det siste har det blitt mer volum og mer upbeat en den rolige sangeren som vi er vant med. Helt i topp sammen med de beste norske låtskriverne.

Wholy Martin

23:00 Wholy Martin

Mungåt (I samarbeid med Ervik Shipping)

Wholy Martin ga ut sin første plate i 2004, og dukket opp med ny besetning i 2015 etter mange års pause. Uttrykket er fortsatt melankolsk, røft og hypnotisk, og anmeldere trekker blant annet linjer til Nick Cave og Ennio Morricone.

Kjell og Tine

23:30 Kjell & Tine

Hauen kro (I samarbeid med Egersund Net)

Duoen er fast inventar på festivalen og garanterer allsang, gode kjente låter og høy stemning.

Låvaberget

23:30 Låvaberget

Pibbaren & Nelliken (I samarbeid med Endre)

Lokal gruppe med historie tilbake til 1976. Med spillejobber på alt fra kirker til rockeklubber ha de fått et solid rykte som et friskt og underholdende band.

Terry Lee Hale

23:30 Terry Lee Hale & Antonio Gramentieri

Konsulatet (I samarbeid med Prima Jæren)

Kombinasjonen av hans stemme, hans gitar, og hans låter, sender oss rett til det stedet som bare heter Terry Lee Avenue. Det er den gata der livet alltid er fylt med en helt unik atmosfære. Fra Texas, men vokste opp i Seattle og satte sitt musikalske avtrykk der, før han flyttet hit til Europa, nærmere bestemt, Marseille i Frankrike. Antonio Gramentieri er en gitarist, produsent og leder av eget band. Han har spilt sammen med folk som Dan Stuart of Green on Red, Richard Buckner, Hugo Race, Giant Sand, Robyn Hitchcock og nå Terry Lee Hale. Hans røtter er i bluesen hvor han har skapt sin egen sound, en kombinasjon av den originale bluesen, italiensk folk, cumbia og samtidsmusikk.

BMX bandits

24:00 BMX bandits

Grand scene (I samarbeid med Grand hotell)

Glasgowband som har greit kunststykket å balansere melodiske genistreker med både humor og mer hjerteskjærende alvor. Musikalsk har de mye til felles med band som The Beach Boys og sine medsammensvorne i Teenage Fanclub.

[ Hjem | Spillesteder | Billetter | Praktisk | Kontakt | Sponsorer ]

[ Egersund Visefestival | Layout: Sem Hadland ]