Egersund Visefestival

Torsdag 5. juli

Første dag starter etter tradisjonen alltid i parken i Strandgata. Etter at festivalen høytidelig er åpnet blir det musikk og kultur på byens scener.


Åpning av Egersund visefestival

17:30 Festivalåpning og parkkonsert

Parken i Strandgata

Offisiell åpning av festivalen, overraskelser og musikalske innslag arrangert av sommerorkesteret.

Svein Tang Wa

20:00 Svein Tang Wa

Turnhallen (I samarbeid med Grand hotell)

Svein Tang Wa slapp sitt siste album "Perler fra Svein" før jul i fjor, til en samstemt hyllest fra norsk musikkpresse. En konsert med Svein er alltid uforutsigbart, moro, lekent og tankevekkende. Han er en av Stavangers fremste kunstnere og er kjent som trubadur, gitarist, grafiker og ikke minst som en stor ordkunstner med gode tekster både til eget bruk og til band som Vamp og Stavangerensemblet. Bandet hans, "Gjøkene", som er stammen i hans fabelaktige plate «Hørr Gjøken» fra 1998 er etterhvert en gjeng modne herrer, men de blir alle som barn igjen i møte med Svein, samtidig som de tilhører «kremen» av Stavangerregionens musikere.

De ubrukelige

20:00 De ubrukelige

Mungåt (I samarbeid med Egersund Net)

Et tomannsorkester med fortellende tekster, energiske arrangementer og overraskende vendinger som skaper både latter og undring.

Føkkefjord

20:00 Føkkefjord

Hauen kro (I samarbeid med Dalane Tidende)

Historien om 4400 Flekkefjord fortalt gjennom en billig gitar fra Tangenten og selvopplevde tekster.

Åsmund Nesse

20:30 Åsmund Nesse

Pibbaren & Nelliken (I samarbeid med Eiendomsmegler 1)

Åsmund Nesse er en norsk visekunstner. Tekstene er folkelige og han skriver slik han snakker på sin ”bømlo-dialekt”. Det er stor spennvidde i uttrykket fra rolige, vare viser til melodier som fyker av gårde i full trav.

I was a king

20:30 I Was a King duo

Konsulatet (I samarbeid med Sparebank 1)

Anne Lise Frøkedal og Frode Strømstad fra I Was a King presenterer musikken sin i et nedstrippet format. Melodisterk popmusikk i sin enkleste form. 

Euros child

21:30 Euros Childs

Grand scene (I samarbeid med Ervik Shipping)

Mest kjent som låtskriver og vokalist i bandet Gorky's Zygotic Mynci fra Wales. Har i senere tid gitt ut en rekke flotte album under eget navn. En fin miks av gode poplåter og lun humor. 

Michael Weston King

21:30 Michael Weston King

Grandkjelleren (I samarbeid med AMFI Eikunda)

Michael Weston King er kjent som en av de beste singer songwriters fra de britiske øyer, med stor spennvidde i sitt repertoar. I musikken kan en finne alt fra country til soul, gospel til blues og alt mellom pop og folk. Tidligere medlem i bandet The Good Sons, men har de siste 12 år vært soloartist og turnert jorden rundt og gitt ut 7 solo-album. Her vil han fremføre materiale av Townes Van Zandt og Jackie Leven.

Stanley Brinks

21:30 Stanley Brinks & Freschard

Mungåt (I samarbeid med Brødrene Pettersen)

Det franske paret bosatt i Berlin, har en musikalsk palett det er vanskelig å sette i bås. Fra Kalypso til de enkleste viser, med en unik evne til å engasjere både publikum og hvem de måtte finne på å ta med seg av gjestemusikere. 

Trond Ole Paulsen

21:30 Trond Ole Paulsen

Hauen kro

Trond Ole Paulsen er en av svært få musikere som leverer konserter med lattergaranti. Han har gjort det til sitt varemerke å slentre bekymringsløst langs grensen mellom visesang, stand-up, diktanalyse og konsert. Lunt, lekkert og løye!

Colonel Roger

22:00 Colonel Roger

Pibbaren & Nelliken (I samarbeid med Egersund trål)

Colonel Roger har fått nydelig omtale både i lokale og nasjonale medier for sin personlige amerikanainspirerte frihetsrock. Etter å ha gitt ut et svært overbevisende album i 2017 som  ga terningkast 5 fra Stavanger Aftenblad, trekkes paraller til band som Neil Young, St. Thomas og The Grateful Dead. Roger byr på orginale låter med veldig fine tekster og knallbra gitarsoloer!

Jørn Simen & co

22:00 Jørn Simen duo

Konsulatet (I samarbeid med Iversen revisjon)

Jørn Simen Øverli på sang og gitar og Espen Leite på trekkspill framfører russiske og polske sanger i Øverlis egne gjendiktninger til norsk. De russiske sangene er opprinnelig av Vladimir Vysotskij, «Russlands Bob Dylan». Om skuespilleren, poeten og sangeren Vysotskij sa Leonid Bresjnev at «Det den mannen har mellom hendene er ikke en gitar, men en bombe!» De polske sangene stammer fra poeten, forfatteren og filmregissøren Agnieszka Osiecka. Hun regnes som et polsk kultur-ikon. Jørn Simen Øverli har mottatt heder og priser for sitt arbeid med disse sangene.

2 me og to te

23:00 2 Me & To Te

Grandkjelleren (I samarbeid med Prima Jæren)

2 me & to te er etter hvert blitt en gjenganger og et populært innslag på Egersund Visefestival. Gruppas solide musikere gir en fin ramme rundt formidling av tekstene, som ofte er både morsomme og til ettertanke. Gruppa består av Knut K. Gundersen på gitar og sang; John Vigrestad på mandolin, gitar og banjo; Ernst Torgersen på gitar og munnspill; Odd Helge Stuhaug, sang; Oddvar Berentsen på bass og sang; samt Trond Gudmestad på dobro og trommer. Gruppa ga for noen år siden ut CD-en «Så longt har me aldri komt før» og lover en munter og avslappa konsert.

Elle Melle

23:00 Elle Melle

Turnhallen (I samarbeid med Covent)

Elle Melle er, med egersunder frontfigur og låtskriver Odd Erik Ognedal, som våre egne å regne. Bandet ble startet i 1993, da Ognedal traff tekstforfatter Ingvar Hovland og de begynte å samarbeide. 25 år etter er bandet mer aktive enn noen gang. Studioalbum er i anmarsj, og deres nye singel "Anneli" er akkurat ute. Veldig mange kjenner musikken deres - men altfor få vet at det er Elle Melle som står bak radiohitene, eller som de selvironiske herremennene er, har de derfor valgt å kalle seg: Norges mest kjente, ukjente band.

Finnegans wake

23:30 Finnegan's Wake

Hauen kro (I samarbeid med Egersund taxi)

Denne duoen spiller det du kan forvente å høre på en irsk pub, og en og annen overraskelse! Kombinasjonen av en new zealender og en tsjekker er populær på irske puber i Praha, der de spiller sin egen miks av irsk musikk og litt av hvert. Finnegan's Wake består av Craig Denham på trekkspill, fløyte, vokal og stomp box, og Vladimir Hajek på gitar og vokal.

Rubbel og beat

23:30 Rubbel & beat

Pibbaren & Nelliken (I samarbeid med Sørvest betongsaging)

Partyband fra Jæren som lager humørfylt og humoristisk musikk alle kan like. Etter en million streaminger på Spotify og 17 år med utallige forespørsler har bandet tatt hintet. Rubbel & Beat blir et liveband.

Steve Wynn

23:30 Steve Wynn elektrisk

Grand scene (I samarbeid med Bertelsen & Garpestad)

Denne kvelden stiller Steve Wynn med fullt band bestående av Linda Pitmon, Chris Cacavas, Ole Reidar Gudmestad og Frode Strømstad. Det blir dykk i både Dream Syndicate og solokatalog.

Terry Lee Hale

23:30 Terry Lee Hale & Antonio Gramentieri

Konsulatet (I samarbeid med Eger bygg)

Kombinasjonen av hans stemme, hans gitar, og hans låter, sender oss rett til det stedet som bare heter Terry Lee Avenue. Det er den gata der livet alltid er fylt med en helt unik atmosfære. Fra Texas, men vokste opp i Seattle og satte sitt musikalske avtrykk der, før han flyttet hit til Europa, nærmere bestemt, Marseille i Frankrike. Antonio Gramentieri er en gitarist, produsent og leder av eget band. Han har spilt sammen med folk som Dan Stuart of Green on Red, Richard Buckner, Hugo Race, Giant Sand, Robyn Hitchcock og nå Terry Lee Hale. Hans røtter er i bluesen hvor han har skapt sin egen sound, en kombinasjon av den originale bluesen, italiensk folk, cumbia og samtidsmusikk.

[ Hjem | Spillesteder | Billetter | Praktisk | Kontakt | Sponsorer ]

[ Egersund Visefestival | Layout: Sem Hadland ]