Egersund Visefestival

Torsdag 1. juli

Første dag starter etter tradisjonen alltid i parken i Strandgata. Etter at festivalen høytidelig er åpnet blir det musikk og kultur på byens scener.


Åpning av Egersund visefestival

17:30 Festivalåpning og parkkonsert

Festivalteltet på torget

Offisiell åpning av festivalen, overraskelser og musikalske innslag arrangert av sommerorkesteret.

Øgens kombo

18:00 Øgens combo

Festivalteltet på torget

Egersundsbandet Øgens Combo hadde sin storhetstid på 80-tallet men er nå tilbake. Lystig musikk og tekster med lokal og folkelig humor. Passer for alle.

Helene Bøksle

18:30 Helene Bøksle trio

Egersund kulturhus

En  erfaren og dyktig liveartist, som trollbinder publikum med sin unike og praktfulle stemme. Deltatt i flere TV-produksjoner på NRK de siste årene. Helenes debutplate “Elverhøy” (2006) ble nominert til Spellemannsprisen. Kommer nå som trio.

Kjell Haavard

19:00 Kjell Haavard Thrane Høie

Konsulatet

For første gang spiller Kjell Haavard Thrane Høie alene på scenen med sin egen musikk, der piano og vokal pakker inn lyrikk på både norsk og engelsk om det vakre og besværlige ved relasjoner og nærhet.

Hotel hotel

19:30 Hotel Hotel

Grand Scene

Som solo har Vegard Urne skapt et særeget soul-univers med glimt fra et menneskes mørke perioder, for så å minne om at det alltid finnes en lindring gjennom musikken. Har tidligere turnert i Norge og i de store byene i Europa.

Kanaan

20:00 Kanaan

Festivalteltet

En ung norsk powertrio med Ingvald André Vassbø fra Egersund bak trommene. Fri forms psychedelia, med inspirasjon fra krautrock og pre-fusion jazz rock.

Bilde mangler

20:00 Lausongan

Easy

I et norskspråklig rootslandskap med tett samspill og flerstemt sang byr Lausongan på fengende, melodiøse, lyriske låter og musikalske rarieteter. Inspirasjonskildene er mange, folk- og visemusikk generelt. Cohen og Young spesielt, samt svensk tradisjon fra Taube til Winnerbãck.

Svarteper

20:00 Svarteper

Mungåt

Lyden av det grønne skiftet. Økorock som får deg til å drømme om en bedre verden. Svarteper gir garantert en indre antiapatisk revolusjon.

Louien

21:00 Louien

Konsulatet

De som følger med på den internasjnale americana scene har tidligere hørt hennes stemme i bandet Silver Lining. Også kjent fra flere festivaler som Øya og by:Larm.

Bilde mangler

21:30 Wall of Ice

Grand Scene

Lyden av alternativ pop inspirert av industrielle omgivelser. Stavangertrio.

Elin Eggen

22:00 Elin Eggen

Easy

Med kurs i improvisatorisk sang- og melodiskaping, ble Elin fort klar over sin evne til å forme musikk- og tekstlinjer som gir gjenklang hos andre mennesker. Med seg på laget har hun et knippe musikere.

Are Sleveland

23:00 Are Sleveland

Hauen kro

Egersunder som skaper god stemning. Flere egne låtene med Ingvar Hovland sine tekst.

Jonas Hovland

23:00 Jonas Hovland

Pibbaren & Nelliken

Nummer en på å se og lese sitt publikum og nummer en på god stemning og allsang. Jonas Hovland fra Egersund er tilbake og har med gitaren sin.

Moi

23:00 Moi

Konsulatet

Moi er anerkjent for den stemmen sin, og synger alt fra de nydeligste ballader til røffe rockelåter. Begge deler med selvsikkerhet og god vokalkontroll.

Randi Tytingvåg Trio

Randi Tytingvåg trio

Mungåt

Randi Tytingvåg jobber i hovedsak med sin trio som hun har dannet sammen med Dag S. Vagle og Erlend E. Aasland. De har skapt et kammermusikalsk sound med elementer fra jazz, folk, country og roots. En velkjent gjeng på vår festival. Det knyttes store forventninger til deres nye album, «The Light You Need Exists», som slippes i september.

Bilde mangler

Rider

Festivalteltet på torget

Søt og forvrengt gitarpop av lignende skotupper som Guided By Voices, The Who og Elephant 6-kollektivet." Den første ep'en fra gruppa slippes allerede fredag. I bandet har Strømstad med seg Jason Henn fra Honey Radar og Vidar Landa fra Kvelertak.

Bilde mangler

Soft City

Grand scene

Med fascinasjon for blues- og soulsjangeren er de inspirert av artister som Knut Reiersrud og The Meters. Med bakgrunn fra konservatoriene i Kristiansand og Stavanger, samt Norges musikkhøgskole er en livekonsert spekket med hardtslående riff, suggerende rytmer, sjelfulle melodilinjer og virtuose soloer. I høst kommer debutplata.

[ Hjem | Spillesteder | Billetter | Praktisk | Kontakt | Sponsorer ]

[ Egersund Visefestival | Layout: Sem Hadland ]