Egersund Visefestival

Torsdag 1. juli

Første dag starter etter tradisjonen alltid i parken i Strandgata. Etter at festivalen høytidelig er åpnet blir det musikk og kultur på byens scener.


Jonas Hovland

- Dagens festivaltrubadur: Jonas Hovland

Fotografen-teltet på torget

Hele kvelden før, etter og mellom konsertene holder festivalvenn og artist Jonas Hovland koken på torget med show og allsang. Kan vi garantere fest i teltet hele kvelden? Ja, det kan vi!

Åpningskonsert

17:00 Festivalåpning i teltet (Gratis adgang)

Festivalteltet på torget

Offisiell åpning av festivalen, overraskelser, artister og musikalske innslag arrangert. Etter åpningen spiller Øgens combo samme sted.

Øgens kombo

18:00 Øgens combo

Festivalteltet på torget (I samarbeid med Bertelsen & Garpestad)

Egersundsbandet Øgens Combo hadde sin storhetstid på 80-tallet men er nå tilbake. Lystig musikk og tekster med lokal og folkelig humor. Passer for alle.

Helene Bøksle

18:30 Helene Bøksle trio

Egersund kulturhus (I samarbeid med Aker Solutions)

En  erfaren og dyktig liveartist, som trollbinder publikum med sin unike og praktfulle stemme. Deltatt i flere TV-produksjoner på NRK de siste årene. Helenes debutplate “Elverhøy” (2006) ble nominert til Spellemannsprisen. Kommer nå som trio.

Kjell Haavard

19:00 Kjell Haavard Thrane Høie

Konsulatet (I samarbeid med Eger optikk)

For første gang spiller Kjell Haavard Thrane Høie alene på scenen med sin egen musikk, der piano og vokal pakker inn lyrikk på både norsk og engelsk om det vakre og besværlige ved relasjoner og nærhet.

Hotel hotel

19:30 Hotel Hotel

Grand Scene (I samarbeid med Rema 1000 Kvellure)

Dette er soloprosjektet til Vegard Urne, kjent fra Empty Bottles Broken Hearts. Dette er mørk, lo-fi country, så vakkert som det kan gjøres. Kveldens konsert blir i duett med den fabelaktige Marita Moe Sandven.

Kanaan

20:00 Kanaan

Festivalteltet (I samarbeid med Eger bygg)

Powertrioen Kanaan spiller en kreativ blanding av eksplosiv psykedelia og jazzrock. Inspirert av kraut, tungrock og improvisasjon har de gjort seg bemerket som et sterkt og originalt liveband.. På trommer finner du local lad Ingvald Vassbø.

Lausongan

20:00 Lausongan

Easy (I samarbeid med H. E. Seglem)

I et norskspråklig roots-landskap byr gruppa på melodiøse og lyriske låter - OG musikalske rariteter. Musikken har et klart visepreg hvor tekstformidlingen er sentral, men kles ofte i et rockeformat. Lausongan består av Andreas Petersson, Ingvar Hovland, Lotte Torgeirsen, Jonas Selås Olsen, Anders Skaldebø, Pål Ellingsen og Fredrik Horn.

Bilde mangler

20:00 Ole Kirkeng

Mungåt (I samarbeid med Z-Marine)

Ole Kirkeng holder god steming på Mungåt.

Louien

21:00 Louien

Konsulatet (I samarbeid med Berentsen Brygghus)

De som følger med på den internasjnale americana scene har tidligere hørt hennes stemme i bandet Silver Lining. Også kjent fra flere festivaler som Øya og by:Larm.

Sebastian Waldejer

21:30 Sebastian Waldejer

Grand Scene (I samarbeid med BDO)

En allsidig kunstner, produsent og musiker som blant annet har turnert med Thomas Dybdahl i flere år. For første gang har han nå skrevet låter på Norsk. Første singelen “Inkognito” er en duett med Hilde Selvikvåg, og denne slippes snart. Hos oss presenterer han de norske låtene sine for første gang, sammen med fullt band.

Bergen mandolinband

22:00 Bergen mandolinband

Mungåt (I samarbeid med Egersund Group)

Fyttigrisen så det svinger av bandets herlige miks av moderne shillingsvisepop og bluegrass på ramsalt vestlandsdialekt. Musikalsk drar det seg stadig lenger sørover, i Cajun/Creole-landskapet. Melodiane er stort sett tradisjonelle og er henta direkte frå Louisiana av folkemusikar og felespelar Olav Christer Rossebø. Dei melodiane som ikkje er tradisjonsstoff er laga av Sortland.

Elin Eggen

22:00 Elin Eggen

Easy (I samarbeid med Etman)

Elin Eggen fremfører med sin varme stemme, egne låter akkompagnert av fire dyktige og erfarne musikere. Her blir det både stemningsfylt og svingende rytmer. Inspirert av 70-talls-musikk beveger hun seg mye i landskapet mellom visepop, Americana og country.

Rider

22:00 Rider

Festivalteltet på torget (I samarbeid med Eger optikk)

Søt og forvrengt gitarpop av lignende skotupper som Guided By Voices, The Who og Elephant 6-kollektivet." Den første ep'en fra gruppa slippes allerede fredag. I bandet har Strømstad med seg Jason Henn fra Honey Radar og Vidar Landa fra Kvelertak.

Jarle Obrestad

23:00 Jarle Obrestad

Konsulatet (I samarbeid med Egersund taxi)

Jarle Obrestad serverer visesang tett knyttet til folkrock og americana. Jæricana, kaller han det, og det er også tittelen på albumet hans fra 2020 som fikk kritikerne til å trille rause terninger. Obrestad har en fortid fra Vind i Garhold, Jærrock og Stambordet, og har samarbeidet med Helge Torvund.

Soft City

23:30 Soft City

Grand scene (I samarbeid med Bertelsen & Garpestad)

Med fascinasjon for blues- og soulsjangeren er de inspirert av artister som Knut Reiersrud og The Meters. Med bakgrunn fra konservatoriene i Kristiansand og Stavanger, samt Norges musikkhøgskole er en livekonsert spekket med hardtslående riff, suggerende rytmer, sjelfulle melodilinjer og virtuose soloer. I høst kommer debutplata.

[ Hjem | Spillesteder | Billetter | Praktisk | Kontakt | Sponsorer ]

[ Egersund Visefestival | Layout: Sem Hadland ]